The Studio 2016 – ongoing

A beautiful period house in lower Strada San Paolo built around 1600 that was vacant for many years, currently houses the team at Chris Briffa Architects. The idea of a ‘casa bottega’ was on the architect’s mind and heart for many years, and this property seemed to offer a very alluring setting, and there are currently plans in hand for a residential space above the studio.

 

04courtyard

 

01chris'office

 

Although dilapidated and abandoned for many years, its layout was ideal at the outset. A vaulted entrance leading to a reception/gallery on the ground floor plus a generous courtyard; an arched basement for a model/prototyping workshop; a large room on first floor for the drawing office; and a piano nobile converted into a formal presentation space – which will later act as a buffer between the working and the yet unbuilt private spaces upstairs.

 

05_sala_nobile

While still unfinished, the studio moved into the house in 2016 and is slowly settling in its restored spaces before the residential extension works commence in the coming months.

The Studio 2016 – ongoing

A beautiful period house in lower Strada San Paolo built around 1600 that was vacant for many years, currently houses the team at Chris Briffa Architects. The idea of a ‘casa bottega’ was on the architect’s mind and heart for many years, and this property seemed to offer a very alluring setting, and there are currently plans in hand for a residential space above the studio.

04courtyard 01chris'office

Although dilapidated and abandoned for many years, its layout was ideal at the outset. A vaulted entrance leading to a reception/gallery on the ground floor plus a generous courtyard; an arched basement for a model/prototyping workshop; a large room on first floor for the drawing office; and a piano nobile converted into a formal presentation space – which will later act as a buffer between the working and the yet unbuilt private spaces upstairs.

05_sala_nobile

While still unfinished, the studio moved into the house in 2016 and is slowly settling in its restored spaces before the residential extension works commence in the coming months.